New York

New York New York, the city that never sleeps. En dit wordt niet zomaar gezegd want waar kan je nou om 1 AM nog even in de H&M staan shoppen of vette schoenen scoren bij de Footlocker.

En daarom ga je natuurlijk niet naar New York maar het is een leuke bijkomstigheid wanneer je over Times Square loopt en je je laat overdonderen door alle lichten, uitgedoste mensen, theaters etc. Good place to be, vooral in de avond. Voor iedereen wat wils in the Big Apple maar een aantal dingen mag je toch echt niet overslaan. Uiteraard het Vrijheidsbeeld, kies hier voor de free ferry naar Staten Island of bezoek het Liberty Island zelf en sta letterlijk aan de voet van dit gigantische beeld. In de buurt van het Vrijheidsbeeld vind je het indrukwekkende en ook wel zeer bedroevende Ground Zero. Zodra je hier bent voel je het verdriet van de vele mensen die iemand hebben verloren maar ook de trots voor de vechters die hun eigen leven op het spel hebben gezet voor dat van een ander. Naast deze prachtige monumenten is het het nieuwe World Trade Center gebouwd en sinds juni 2015 kan je gebruik maken van de lift die je helemaal omhoog schiet voor een verbijsterend uitzicht over New York. Natuurlijk is er nog zoveel meer te zien; Wall Street, de Brooklyn Bridge, de High Line, China Town, Soho, Little Italy etc etc.

Dus een goede planning tijdens je bezoek aan New York is wel raadzaam. Wil je niet elke dag ellen lange wandelingen maken dan kan je ook gaan voor een relaxt dagje in een park, met als grootste natuurlijk het Central Park. In het midden van Manhattan kan je genieten van de rust en de natuur, iets wat vele New Yorkers zelf ook doen wanneer ze de drukte even willen ontvluchten. Wil je een dagje zee dan is dit ook mogelijk. Onder in het puntje van Brooklyn vind je Coney Island. Een boulevard met alle New Yorkse lekkernijen die je je kan bedenken, een pretpark en natuurlijk het strand. Je kan het in New York qua budget zo bont maken als je wil, you can shop till you drop en in de meeste dure restaurants eten. Het is geen goedkope stad maar als je even goed op onderzoek uitgaat dan hoef je echt niet met een lege portemonnee thuis te komen. Ga niet midden op Times Square wat eten maar loop een aantal blokken verder waar je voor 1 dollar een pizza slice kan krijgen en voor 10 dollar een liter bier met onbeperkt hotdogs. Ook dat heeft zo zijn charme en laat je weer een anders stukje zien van het New Yorkse leven. Tip; wil je je niet scheel betalen aan een hotel in Manhattan kijk dan eens naar een Airbnb adres in Brooklyn. Vanuit Brooklyn ben je zo met de metro in Manhattan en het kan je meer dan het dubbele schelen. Verdiep je van te voren eens in de mogelijkheden. Lees wat boekjes, websites en blogs voor geweldige tips en een nog geweldigere trip naar New York.