Los Angeles

Na de drukte van het overweldigende van New York is het heerlijk om in een chillere omgeving even bij te komen. Voor ca. 150 dollar boek je een binnenlandse vlucht naar Los Angeles. LA, the city of angels, Hollywood, Beverly Hills… je moet het een keer meegemaakt hebben. Er valt behoorlijk wat te zien maar in zo’n 3 dagen kan je alle highlights wel bezichtigd hebben. Bezoek de Hollywood Hills, de perfecte plek voor een mooi uitzicht over zowel LA als het Hollywood sign. Het is een redelijke klim dus trek je sportschoenen aan en meng je tussen de vele Hollywood peeps die hier hun dagelijkse rondje rennen. Met een beetje mazzel loop je nog een interessant Hollywood persoon tegen het lijf! Ben je klaar met deze workout dan kan je meteen door naar de Hollywood boulevard waar zich de bekende Walk of Fame bevindt. Uit het niets beginnen de eerste sterren onder je voeten tevoorschijn te komen. Langs de Walk of Fame bevinden zich uiteraard gigantisch veel souvenirs winkels waar je alles kan vinden om mee te nemen naar huis. Ook kan je hier met je favo (wanna be) superster op de foto die hier overal op straat rondlopen. Not the real deal maar toch is het leuk om met drie Elvis Presleys tegelijk een photo shot te maken.

Voordat je verder gaat met je ontdekkingstocht is het handig om een auto te huren. In LA ligt niet alles dicht bij elkaar en het is hier niet zo makkelijk om even gebruik te maken van het openbaar vervoer. Heb je je auto geregeld rij dan naar Beverly Hills om even een paar rondjes te rijden door de geweldige woonwijken met nog geweldigere huizen. Als je genoeg van deze over the top huizen hebt gezien parkeer dan even je auto voor een uurtje window shoppen op Rodeo Drive. Uiteraard hoef je het niet bij window shoppen te houden maar vergeet dan vooral niet je chequeboekje mee te nemen. Rodeo Drive is namelijk een van de duurste winkelgebieden ter wereld.

Na al dit gezien te hebben is het echt tijd om te relaxen. Een van de grootste en bekendste stranden van LA is Santa Monica beach. Hier kan je heerlijk zonnen onder het toezicht oog van de lifeguards a la Baywatch, fietsen of skeeleren over de daarvoor aangelegde paden langs het strand of de spanning opzoeken op de kermis gevestigd op de Santa Monica pier, wat overigens ook het eindpunt is van de Route 66! Naast Santa Monica ligt ook Venice Beach. Hier liggen woningen aan kleine grachtjes met bruggetjes waardoor het je doet denken aan Venetië. Ook het strand van Venice beach is lekker relaxed en prima om een paar uur te vertoeven. Uiteraard kan je hier ook voldoende winkeltjes vinden mocht je genoeg krijgen van het strand. Wil je even LA uit dan kan je naar de voorstad Malibu rijden. Malibu staat bekend om zijn mooie stranden en ook weer de geweldige maar vooral hele dure huizen die bewoond worden door veel bekende US’ers. Ook voordat je Los Angeles gaat bezoeken is het verstandig je in te lezen. LA bestaat niet alleen maar uit the Walk of Fame en het Hollywood sign. Veel hotels in LA zijn erg duur maar omdat je waarschijnlijk toch een auto huurt kan je ook een hotel boeken die net iets verder bij het strand vandaan ligt. Dit scheelt je zo 100 dollar per nacht. Maar uiteraard kan je ook gewoon eens kiezen voor de luxe van een mooi Hilton hotel.