Las Vegas

Zo’n 4 a 5 uur rijden van Los Angeles vandaan ligt Las Vegas. Een absolute aanrader wanneer je toch ‘in de buurt’ bent. De auto trip van Los Angeles naar Las Vegas is al een hele belevenis. Je rijdt langs diverse parken waar je, mocht je de tijd hebben, zeker even moet stoppen. Met een beetje mazzel spot je nog een coyote of een roadrunner!

Zodra je Las Vegas binnenkomt rijden waan je je al meteen in een soort van Disneyland voor volwassenen. Nogmaals maak je kennis met het Vrijheidsbeeld maar dan de kleinere Las Vegas versie en ook de Eifeltoren en Moulinrouge kom je tegen. Ja je bent echt in Vegas maar deze stad laat je af en toe wel twijfelen. Er zijn ontelbaar veel hotels met allemaal hun eigen genre; Venetië, Parijs, New York, Oriëntaals en ga zo maar door. En al deze hotels bevatten naast de meeste bekende foodketens gigantische casino areas. Overal om je heen hoor je het rinkelen van de gokautomaten en enthousiaste gejuich van de mensen achter de goktafels. Als je je je thuis achter je computer al niet in kan houden op sites als nederlandsegokkasten.com dan kan je hier helemaal je lol op. Deze hele stad draait om gokken, all you can eat and drink… en gokken. Dat is wat anders dan thuis op wat gokkasten spelen alhoewel je met een kater in je hotelkamer ligt is dat natuurlijk wel heerlijk. Speel hier speelautomaten voor als je zo’n dag hebt.

Daarnaast is het zeker de moeite waard om wanneer je de strip afloopt ook de hotels van binnen te bekijken. Veel hebben zoals eerder vermeld een thema die door het hele hotel te zien is. Naast gokken en de hotels bezichtigen kan je verschillende shows bijwonen, onder andere comedie en magic shows maar vaak zijn er ook bekende sterren die voor een bepaalde periode hun show hebben in Las Vegas.

Opzich is een verblijf van 3 dagen in Vegas voldoende maar ben je er wat langer of heb je overdag zin om iets buiten de stad te gaan doen dan is het een dagtrip naar de Hoover Dam en de Grand Canyon een absolute aanrader. De Hoover Dam is een gigantische dam die op de grens ligt tussen Arizona en Nevada. Deze dam is gebruikt als decor in menig film. De Grand Canyon is een kloof van meer dan 400 km lang in Arizona. Er zijn verschillende parken waar je met busjes en via verschillende wandelroutes de Grand Canyon kan bezichtigen maar wil je alle hoogte punten zien dan heb je zeker meer nodig dan 1 dag. In verhouding met de hotels in New York en LA zijn de hotels in Las Vegas erg goedkoop. Dit omdat alles gericht is op gokken en men wilt dat hier het geld zoveel mogelijk aan uit wordt gegeven door de vele toeristen die hier komen.

Na je Las Vegas avontuur kan je er voor kiezen om direct terug te vliegen naar huis maar je kan er natuurlijk ook nog voor kiezen om je reis nog wat uit te breiden met een trip naar San Francisco of een terugreis naar New York. In 2 weken hoef je dus niet perse maar één stad te bezichtigen. Er zijn zoveel mogelijkheden en het is zeker aan te raden die eens door te nemen voordat je een reis plant.